Young adult (CZ)

V tejto rodine kopte hlbšie
B

V tejto rodine kopte hlbšie

A. S. King


Zrnko predsudkov a rasizmu je zasiate v každom z nás. A stačí málo, aby vyklíčilo.

„A. S. King je jedna z najlepších YA spisovateliek súčasnosti.“

John Green, autor kníh Na vine sú hviezdy a Kam zmizla Aljaška

Zrnko predsudkov a rasizmu je zasiate v každom z nás. A stačí málo, aby vyklíčilo.

Hemmingsovci sú presvedčení, že ich sa to netýka. Starí rodičia sú však touto burinou prelezení skrz-naskrz. Ich deti zhnitú úrodu zožali, aj keď od rodičov nič iné nedostali. A ich najmladšie potomstvo, piati tínedžeri, ktorí to s rodinou už nemôžu vydržať, padajú do tunela neistoty. Napriek tomu sa všetci chystajú na oslavu Veľkej noci, akoby ich veľkolepá výzdoba a varená šunka mohli zachrániť. Nik nerieši, že jedno z vnúčat je nezvestné. Nik neuvažuje, kam sa z tejto rodiny vytratila láska.

Keď však začnú kopať trochu hlbšie, dávno pochovaná pravda sa postupne odhaľuje. A najmladší prichádzajú na to, že sú tou generáciou, ktorá môže všetko zmeniť k lepšiemu.

Viac

12,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Žáner román
Počet strán 376
Dátum vydania 14.5.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,37 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Dig.
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Ivana Cingelová
EAN 9788056622360
Vek od 15
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Recenzia médii

knizny.zavislak - V tejto rodine kopte hlbšie

Toto nie je typická YA. Nie je to milý, príjemný a ani rozkošný príbeh. Popravde, je to ako dostať handrou do tváre. A nielen raz. Pri čítaní tejto knihy sa mi viacerokrát stalo, že som ostala sedieť ako omráčená. Dve krátke vety ma dokázali tak silno "udrieť" a prekvapiť. Doteraz sa pýtam, že ako je to možné. Následne som často musela zavrieť knihu a nejako to stráviť. Veľmi sa mi páčilo aj...

sietovka.sk - V tejto rodine kopte hlbšie

Román V tejto rodine kopte hlbšie americkej spisovateľky A.S.King sa stal víťazom najlepšej tínedžerskej knihy roku 2020. Jedná sa o silný príbeh o predsudkoch a rasizme. V Amerike je rasizmus hlboko zakorenený, najmä voči afroameričanom, no kniha sa neprihovára iba generácii mladých Američanov, je prínosom pre všetkých ľudí bez ohľadu na národnosť. Zastarané názory, ktoré sú živnou pôdou rasizmu ...

Autor

A. S. King

A. S. King

A. S. King trávi všetok voľný čas na cestách. Križuje USA a žiakom na základných a stredných školách, študentom na univerzitách, vychovávateľom, učiteľom a každému, komu na ostatných záleží, rozpráva o dôležitosti mentálneho zdravia dospievajúcich detí a tínedžerov. Okrem toho prednáša na katedre tvorivého písania na Vermontskej univerzite. Je autorkou deviatich tínedžerských a dvoch detských kníh. Za svoj druhý román Veru Dietzovú si láskavo nevšímajte (ktorý držíte v rukách) získala čestné uznanie za najlepšiu tínedžerskú knihu roku 2011. Jej zatiaľ posledný román V tejto rodine kopte hlbšie (pripravuje CooBoo) je víťazom ceny Najlepšia tínedžerská kniha roka 2020. A. S. King žije a tvorí v Pensylvánii.

Zobraziť profil autora