Young adult (CZ)

Ako byť dievčaťom

Candace Bushnell, Katie Cotugno


Rebelská novinka od bestsellerových autoriek Candace Bushnell a Katie Cotugno!

Rebelská novinka od bestsellerových autoriek Candace Bushnell a Katie Cotugno!

Celý svet ti hovorí, ako sa máš správať. Tak ho proste zmeň.

Stredoškoláčka Marin bola vzorná študentka, skvelá kamarátka a dobrá priateľka. No potom sa jej život obrátil naruby. Jej zbožňovaný učiteľ zašiel priďaleko. Stačí jeden nevyžiadaný bozk a jej bezstarostný život sa rozpadne ako domček z karát. Odváži sa o tom povedať len svojej najlepšej kamoške, ktorá však hľadá chybu v nej. Vysielala snáď Marin nesprávne signály? Vysvetlila si situáciu zle?

Keď o tom Marin napíše článok do školských novín, vykašlú sa na ňu kamoši, frajer a nespravodlivo príde aj o dobré známky. Nevzdáva sa však – práve naopak! Založí feministický čitateľský klub a nájde spojencov tam, kde to nečakala. Napríklad v miestnom sukničkárovi, kapitánke volejbalového tímu či v mladej učiteľke. A Marin postupne prichádza na to, ako byť dievčaťom, a nie bábkou v rukách ostatných.

Viac

11,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 248
Dátum vydania 3.9.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,24 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Rules for Being a Girl
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Denisa Ghaniová
EAN 9788056623435
Vek od 13
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Recenzia médii

Perlasworldofstories.blog.cz - Ako byť dievčaťom

Aby som to vzala od začiatku, kniha sa točí okolo sexuálneho obťažovania, kedy učiteľ pobozká študentku- našu hrdinku. Tá v sebe dusí tento nepríjemný zážitok, pretože uverila svojmu obľúbenému učiteľovi, že za to môže ona. Ona sa s ním predsa rozprávala, ona vysielala zmiešané signály, ONA, ONA, ONA! Aké krásne zámeno, že? Hľadáte vinníka? ONA bude fajn. Marin si tú scénku prehráva v hlave, prem...

evaoknihach - Ako byť dievčaťom

Feminizmus nie je sprosté slovo. Dvojaký meter je štandardným merítkom. Koledovala si o to, môže si za to sama sú čarovné formulky, abraka dabra, vina padá na obeť. Sexizmus nie je žiaden neznámy pojem a či sa ti to páči, či nie pravdepodobnosť, že sa s ním stretneš je veľmi vysoká. Túto knihu som prečítala včera večer na jedno posedenie. Nevedela a nechcela som sa odtrhnúť. Dievčatá (a kľ...

Autor

Candace Bushnell

Candace Bushnell

Candace Bushnell je bestsellerová autorka desiatich kníh. Pokorila všetky rekordy predajnosti najmä slávnou sériou Sex v meste, podľa ktorej vznikol rovnomenný kultový seriál. V devätnástich rokoch sa presťahovala do New Yorku, ktorého atmosféru a rušnú kultúru odvtedy mapovala ako novinárka v rôznych časopisoch a magazínoch. Prostredníctvom svojich kníh, seriálu aj stĺpčekov ovplyvnila životy dvoch generácií žien po celom svete. Bravúrne opisuje, ako ruch moderného veľkomesta vplýva na ženy, ktoré v ňom žijú a milujú. Vracia sa ako spoluautorka tínedžerskej knihy Ako byť dievčaťom, aby svojím bystrým humorom a schopnosťou ľahko opísať nepríjemnú realitu pomohla mladým ženám pochopiť ich vlastnú hodnotu a silu ich hlasu.

Zobraziť profil autora

Autor

Katie Cotugno

Katie Cotugno

Katie Cotugno je excelentná autorka zamotaných feministických príbehov o láske nominovaná na mnoho literárnych cien. Najradšej rozoberá romantické eskapády svojich obľúbených seriálových postáv, akoby to boli reálni ľudia. Vyštudovala literatúru a miluje detskú poéziu, svoju mladšiu sestru a sendviče s mozzarellou a medom. V knihe Ako byť dievčaťom spojila sily so svetovo preslávenou Candace Bushnell, autorkou knihy a seriálu Sex v meste, aby spolu priniesli silný román pre nebojácne dievčatá.

Zobraziť profil autora