Smrteľné stroje


1. Stratené mesto

Stratené mesto

Prímerie je len prchavou ilúziou. Tom Nathsworthy s dcérou Wren opustili vzdušné cesty. Prišli na neuveriteľné tajomstvo, ktoré sa pred zrakom ľudstva ukrývalo celé roky. Londýn je nažive! V troskách kedysi veľkolepého mesta totiž tepe nenápadný, no úžasný život. Napriek tomu, že sa tu cítia relatívne v bezpečí, vojnový front ich dobieha. Mobilné mestá opäť vyrazili do boja. A Londýnčania sa domnievajú, že vlastnia kľúč k ukončeniu vojny, ktorá požiera celý svet. Stihnú ho však použiť?

2. Zaslepené vojská

Zaslepené vojská

Nový vek prosperity a mieru je konečne na dosah. Wren Nathsworthyová s otcom Tomom križujú vzdušné obchodnícke cesty a navštevujú jedno úžasné mesto za druhým. Keď však Tom zazrie povedomú tvár, rozdúcha v sebe iskierku nádeje, že nie je jediný, kto prežil výbuch jeho rodného Londýna. Wren neváha ani na okamih a spolu s ním sa vydáva po horúcej stope. Na svet však číha desivé nebezpečenstvo. Bude znamenať skazu celého ľudstva?

3. Pekelné vynálezy

Pekelné vynálezy

Motory povesťami opradeného mesta Anchorage sa zastavili v nekonečnom tichu Mŕtveho kontinentu. Tom a Hester si po dobrodružstvách užívajú zaslúžený odpočinok. Ich dcéra Wren však sníva o vlastných dobrodružstvách. Keď sa na brehu mesta vynorí záhadný pirát so žiadosťou o pomoc s hľadaním vzácneho artefaktu, Wren chytí príležitosť za pačesy. Ale tým len rozdúcha nový plameň v neutíchajúcom konflikte, ktorý by mohol nadobro spáliť celý svet na popol.

4. Zlato predátora

Zlato predátora

Dva roky po zničení Londýna zažívajú Tom a Hester dobrodružstvá v exotických končinách Vtáčích ciest. Keď ich vzducholoď núdzovo pristane v polárnom mestečku, nájdu na jeho palube len hŕstku zbedačených obyvateľov. Ich neskúsená panovníčka Freya uverila rozprávkam o stratenom zelenom kontinente a vydá sa ho so svojím mobilným mestom hľadať. Je to však nebezpečná cesta a netušia, že v pätách sa im valí nenásytné veľkomesto Archangeľsk. Maj sa na pozore, ulicami mestečka totiž kráča nečakaný zradca.

5. Smrteľné stroje

Smrteľné stroje

Po zničujúcej Šesťdesiatminútovej vojne sa všetky mestá zmenili, vysadli na kolesá a pohyblivé pásy a križujú pustatiny ako krvilační predátori. Aj Londýn vyrazil na lov. Chceš to zažiť? Vyskoč na palubu Londýna. Daj si pozor na mechanických nájomných vrahov. A nenakláňaj sa cez zábradlie. Keď spadneš, nik sa po teba vracať nebude! Do kín mieri filmová adaptácia pod taktovkou Petera Jacksona, režiséria trilógií Pán prsteňov a Hobit.